Vanaf nu en tot nader bericht bieden we een terugbetaling van de totaalprijs van uw toekomstige bootreservering bij Zizoo, met inbegrip van alle kosten die u al heeft gemaakt, indien uw reservering in een land is dat door de WHO als getroffen gebied genoemd wordt, en  in het geval van één of meer van de volgende*

  • Er geldt een internationaal reisverbod voor uw bestemming, waardoor u niet buiten uw land kunt reizen
  • U of een lid van de bemanning zijn besmet met COVID-19
  • De Wereldgezondheidsorganisatie verklaart een hoog risico op blootstelling aan COVID-19 in de bestemmingsregio en raadt reizen in die regio af †

*Getroffen gebieden zijn die landen, provincies, gebieden of steden waarin aanhoudende overdracht van COVID-19 wordt waargenomen, in tegenstelling tot gebieden die alleen geïmporteerde gevallen rapporteren. Deze garantie geldt voor TOEKOMSTIGE reserveringen en kan tot twee weken voor de eerste dag van de reis ingelost worden.

VRAGEN OVER EEN BOEKING GEMAAKT VOOR 25 FEBRUARI 2020?

Klanten met bestaande boekingen die zich zorgen maken over hun toekomstige trips worden geadviseerd om rechtstreeks contact op te nemen met de charter partner, omdat concrete zaken kunnen verschillen naargelang de locatie en lokale overheidsaanbevelingen. Zizoo is hier om u te ondersteunen bij deze communicatie indien nodig. Neem gerust contact op met uw verkoopagent of contacteer ons team via customers@zizooboats.com.

Daarnaast introduceren we ook een nieuw flexibel betalingsplan: ELKE boeking gemaakt met een kredietkaart met een aanbetaling van amper 15% of meer — al dan niet in een getroffen gebied — kan nu geannuleerd en terugbetaald worden binnen de 30 dagen na de boeking, zonder enige extra kosten of de vraag naar bijkomende informatie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here