1 April 2020

De snelle verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft overal ter wereld voor veel ongerustheid en besluiteloosheid over de toekomst gezorgd. Maar het heeft ook een golf van internationale steun en gevoel van gemeenschap in gang gezet. Wij bij Zizoo willen ons aansluiten bij dit laatstgenoemde doel door onze klanten garanties te bieden.   

Uw veiligheid is in de eerste plaats onze prioriteit. En hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) reisbeperkingen naar landen met een uitbraak van COVID-19 blijft afraden, hebben we onze annuleringsvoorwaarden aangepast om rekening te houden met potentiële nieuwe scenario’s.

COVID-19 EN TERUGBETALINGSBELEID VAN ZIZOO

Vanaf nu en tot nader bericht bieden we een terugbetaling van de totaalprijs van uw toekomstige bootreservering bij Zizoo, met inbegrip van alle kosten die u al heeft gemaakt, indien uw reservering in een land is dat door de WHO als getroffen gebied genoemd wordt, en  in het geval van één of meer van de volgende*

  • Er geldt een internationaal reisverbod voor uw bestemming, waardoor u niet buiten uw land kunt reizen
  • U of een lid van de bemanning zijn besmet met COVID-19
  • De Wereldgezondheidsorganisatie verklaart een hoog risico op blootstelling aan COVID-19 in de bestemmingsregio en raadt reizen in die regio af

*Getroffen gebieden zijn die landen, provincies, gebieden of steden waarin aanhoudende overdracht van COVID-19 wordt waargenomen, in tegenstelling tot gebieden die alleen geïmporteerde gevallen rapporteren. Deze garantie geldt voor TOEKOMSTIGE reserveringen en kan tot twee weken voor de eerste dag van de reis ingelost worden.

Daarnaast introduceren we een nieuw flexibel betalingsplan: Elke nieuwe boeking (met check-in later dan 15 juni) kan nu geannuleerd en terugbetaald worden binnen de 30 dagen na de boeking, zonder verplichte aanbetaling of vraag naar bijkomende informatie.

Wij hopen dat u vol vertrouwen blijft reserveren en volop kunt genieten van de vreugde en het herstellend vermogen van onze vertrouwde bootvakanties. 

VRAGEN OVER EEN BOEKING GEMAAKT VOOR 25 FEBRUARI 2020?

 Klanten met bestaande boekingen die zich zorgen maken over hun toekomstige trips worden geadviseerd om rechtstreeks contact op te nemen met de charter partner, omdat concrete zaken kunnen verschillen naargelang de locatie en lokale overheidsaanbevelingen. Zizoo is hier om u te ondersteunen bij deze communicatie indien nodig. Neem gerust contact op met uw verkoopagent of contacteer ons team via customers@zizooboats.com.

VEILIGE REISTIPS

Daarnaast willen we reizigers die extra voorzichtig willen zijn bij het reizen wijzen op de aanbevolen beschermende maatregelen tegen COVID-19 van de Wereldgezondheidsorganisatie, zoals regelmatig de handen wassen en in de binnenkant van de elleboog hoesten en niezen. Bekijk hier de volledige lijst met de aanbevelingen van de WHO of bekijk hier de officiële video

Vooraleer te vertrekken op uw reis, adviseren we u ook om alle reisadvies en gezondheidsrichtlijnen van zowel uw thuisland als uw land van bestemming na te kijken. Indien u uw land hieronder niet terugvindt, zoek dan online naar de correcte autoriteit.

Zizoo volgt de situatie op de voet en zal getroffen reizigers zo snel mogelijk informeren over alle essentiële nieuwe aanbevelingen. 

We laten u niet in de steek. Als u aanvullende vragen hebt, neem dan contact op met uw expert in bootvakanties.

Abonneer u op onze nieuwsbrief om een coupon van 50€ en al onze beste aanbiedingen te ontvangen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here